Projektinjohtopalvelussa projektijohtototeuttaja vastaa rakennuttamistehtävien lisäksi työmaan johtovelvollisuuksien täyttämisestä

Rakennushankkeen toteuttaminen projektinjohtopalveluna (PJP)

Projektinjohtopalvelussa (PJP) projektijohtototeuttaja (konsultti) vastaa rakennuttamistehtävien lisäksi työmaan johtovelvollisuuksien täyttämisestä. PJ- toteuttaja asettaa työmaalle työnjohdon ja suorittaa kohteen päätoteuttajan tehtävät. Urakka- ja hankintasopimukset tehdään tilaajan nimiin. PJ- toteuttaja hyväksyttää osaurakoitsijat tilaajalla. Alla on kuvattu sopimussuhteet PJP:ssa.

Projektinjohtopalvelun sopimussuhteet rakennushankkeessa

Projektinjohto-organisaatiossa on projektinjohtototeuttajan henkilöstöä mutta tilaajan halutessa myös tilaajan henkilöstöä voidaan sijoittaa projektinjohto-organisaatioon.

Pj-toteuttajalle kuuluvat projektinjohtotehtävien lisäksi työmaan johtotehtävät (päätoteuttaja) sekä sopimuksen mukaan myös rakennustöiden valvonta. Työmaan johtotehtävät erottavat projektinjohtopalvelun puhtaasta rakennuttamisesta. Projektinjohtototeuttajan asema ja vastuut ovat kuitenkin konsultinomaiset ja pj-toteuttaja toimii tilaajan edustajana hankkeessa.

Koska pj-toteuttaja ei tee varsinaisia rakennustöitä itse, rakennustyön valvonta voidaan antaa sen tehtäväksi, jolloin vältytään erilliseltä valvontaorganisaatiolta.

Ultra Kiinteistöt omaa vankan kokemuksen ja ammattitaidon erilaisten rakennushankkeiden projektinjohdosta. Mikäli sinulla on rakennushanke suunnitteilla, johon kaipaat ammattilaisen opastusta, niin ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

 

 

 

 

Pin It