ASUNTOSIJOITTAMINEN
Slider

Mitä on asuntosijoittaminen?

Sijoittaminen on todistetusti todennäköisin keino vaurastumiseen. Sijoittamisesta kiinnostuneille on tarjolla lukuisia erilaisia sijoitusvaihtoehtoja, joihin rahansa laittaa. Onnistuneen lopputuloksen kannalta on tärkeää, että sijoittaja tiedostaa ennen sijoituspäätöstään sijoitusmuotoon liittyvät ominaispiirteet ja ymmärtää mistä sijoituksen tuotto/riski muodostuu. Tällä sivulla käydään hieman läpi, millainen sijoitusmuoto on asuntosijoittaminen ja millä tavoin voimme siinä auttaa.
 

Asuntosijoittamisen perusidea

Asuntosijoittaminen on helposti ymmärrettävä sijoitusmuoto, jonka perusteet on nopeasti opittavissa. Asuntosijoittamisen perusidea on kasvattaa sijoittajan varallisuutta ja sen tuotto muodostuu kuukausittain saatavasta vuokratulosta ja mahdollisesta asunnon arvonnoususta.
Sijoitusasunnon hankintaan on mahdollista hyödyntää lainarahoitusta. Tyypillisesti ostettavan sijoitusasunnon osakkeita vastaan on mahdollista saada lainaa noin 70-80 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Oikein käytettynä lainarahoitus eli velkavipu parantaa sijoittajan oman pääoman tuottoa ja nopeuttaa vaurastumista.
Sijoitusasunnot tarjoavat järkevästi ja kärsivällisesti toimivalle vakaata ja helposti ennustettavaa kassavirtaa kuukausittain, ja tuntuvaa vaurautta pitkällä aikavälillä. Asiansa osaava asuntosijoittaja voi hakea tuottoa myös lyhyellä aikavälillä esimerkiksi "osta, remontoi, myy" strategiaa noudattaen.
Asuntosijoittamisessa onkin se hyvä puoli moneen muuhun sijoitusmuotoon verrattuna, että sijoittajalla on "omissa käsissään" monta tapaa vaikuttaa sijoituksesta saatavaan tuottoon.
Asuntosijoittamisen perusteisiin pääset tarkemmin tutustumaan vaikkapa lataamalla ilmaisen E-kirjamme "Maksimoi Tuotot ja Minimoi Riskit".


Asuntosijoittamisessa tuotto tehdään ostettaessa

Onnistunut kohteen valinta on tunnetusti merkittävä tekijä asuntosijoituksen tuottojen kannalta. Jotta voi etsiä itselleen sopivia sijoitusasuntoja, pitää ensin tietää mitä on etsimässä. Määritä siis asunnolle sijoituskriteerit, joiden perusteella asuntoja alat etsimään. Sijoituskriteereiksi voi asettaa esimerkiksi tietyt kaupungit/kaupunginosat, asunnon koko, taloyhtiön ikä ja kunto, asunnon vuokratuotto ja hintahaarukka jne. Tiedämme kokemuksesta kuinka vaikeaa voi olla löytää omat sijoituskriteerit täyttäviä ostokohteita. Parhaat ja tuottavimmat sijoitusasunnot kun eivät yleensä ehdi julkisille asuntomarkkinoille, vaan löytävät ostajansa ei-julkisilta markkinoilta. Itselle sopivan sijoitusasunnon etsinnässä maltti on valttia, ei kannata ostaa tarjolla olevista asunnoista vähiten huonoa, vaikka "ostohousut" olisi jalassa ja rahoitus kunnossa. Sijoitusmielessä huonon asunnon ostosta liian kovalla hinnalla on vaikea saada positiivista lopputulosta.
 

Tarjoamme apua erinomaisten sijoitusasuntojen etsintään

Aikaisempina vuosina ei-julkisilla markkinoilla ovat pääasiassa vaikuttaneet mm. erilaiset institutionaaliset sijoittajat, asuntorahastot ja muut suursijoittajat. Haluamme osaltamme olla muuttamassa asuntosijoittamisen markkinoita piensijoittajille kannattavampaan suuntaan. Hyvin toimivat asuntomarkkinat tarvitsevat yksityisiä vuokranantajia. Toimintaperiaatteenamme on tarjota kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille väylä sijoitusasuntoihin suursijoittajien tukkuhinnoin. Iso sijoittajaverkosto avaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia! Meillä on laaja yhteistyökumppanien verkosto ja pystymme tarjoamaan kohteita ilman välikäsiä. Hankimme yleensä isompia asuntokokonaisuuksia, jolloin saadaan yksikköhinta mahdollisimman alhaiseksi.
Yllä mainitut seikat mahdollistavat sen, että pystymme tarjoamaan aidosti houkuttelevia sijoitusasuntoja alle tilastollisten markkinahintojen. Jos olet kiinnostunut, niin kannattaa liittyä sisäpiiriin ja saat tiedon tulevista sijoitusasunnoistamme.

Vuokratuotto varmistetaan huolellisella hallinnoinnilla

Sijoitusasunnon omistaminen tarkoittaa samalla vuokranantajana olemista, minkä vuoksi asuntosijoituksen hallinnointi on työläämpää vaikkapa pörssiosakkeiden omistamiseen verrattuna. Asunnossa, taloyhtiössä tai vuokralaisella saattaa ilmetä aika-ajoin asioita, jotka vaativat vuokranantajan huomiota ja toimenpiteitä. Onneksi sijoitusasuntojen hallinnointi ei kuitenkaan ole monimutkaista työtä, vaan siinä pitkälti riittää huolellisuus ja pieni vaivannäkö.
 

Työkalut sijoitusasuntojen hallinnointiin

Me haluamme kannustaa asuntosijoittajia hallinnoimaan omaisuuttaan mahdollisimman huolellisesti, tehokkaasti ja ammattimaisesti. Sijoitusasuntojen omatoiminen hallinnointi on myös mainio keino minimoida kuluja/parantaa tuottoja. Sen vuoksi olemme rakentaneet maksuttoman Asuntosijoittajan Aineistopankin, josta voi ladata asuntosijoittamisessa tarvittavat asiakirjapohjat ja laskurit. Tuotamme Aineistopankkiin myös rahanarvoista materiaalia erilaisten E-kirjojen ja oppaiden muodossa, jotka ovat ilmaiseksi ladattavissa sisäpiiriin kuuluville.
 

Käytännön kokemukset opettavat

Sijoitusasunnon hankinta on taloudellisesti merkittävä investointi, joten se kannattaa aina tehdä harkiten. Jokaisessa markkinatilanteessa on mahdollista tehdä hyviä tai huonoja asuntosijoituksia. Asuntosijoittaminen on siitä hyvä sijoitusmuoto, että ihmisten asunnon tarve ei katoa, vaikka markiinatilanne olisi mikä, ainoastaan asuinpaikat tapaavat vaihtua.
Onnistunut sijoitus vaatii aina jonkinlaista näkemystä markkinatilanteesta ja huolellista taustatyötä kohteesta. Asioita voi opetella teoriatasolla lukemattomia tunteja, mutta monesti paras oppi tulee käytännön kokemusten kautta. Pelkän teorian tuntemisesta ei sijoittamisessa ole taloudellista hyötyä, mikäli osaamistaan ei hyödynnä käytännössä.
Meille on kertynyt kokemusta lukuisista sijoitusasunnoista ympäri Suomea, aina Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Imatralle. Yritämme jakaa kokemuksista kertynyttä oppia myös muille asuntosijoittajille mm. artikkeleiden muodossa. Pyrimme myös hyödyntämään kertynyttä kokemusta sijoituskohteiden kartoittamisessa.

Tavoitteemme on auttaa myös Sinua menestymään ja kasvattamaan varallisuuttasi asuntosijoittamisen avulla! 

 

Lataa ilmainen E-kirja

Lataa ilmainen E-kirja
Image

Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, tervetuloa sisäpiiriin!

Kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja painamalla "Liity" olet mukana sisäpiirissämme ja hyväksyt TIETOSUOJASELOSTEEMME
Saat välittömästi liittymisesi jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin ja pääset tutustumaan tämän hetkisiin sijoituskohteisiin,
sekä lataamaan ilmaiseksi aineistopankissa olevan materiaalin. Arvostamme yksityisyyttäsi emmekä luovuta sähköpostiosoitteita eteenpäin. 


Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, tervetuloa sisäpiiriin!

Kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja painamalla "Liity" olet mukana sisäpiirissämme ja hyväksyt TIETOSUOJASELOSTEEMME
Saat välittömästi liittymisesi jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin ja pääset tutustumaan tämän hetkisiin sijoituskohteisiin,
sekä lataamaan ilmaiseksi aineistopankissa olevan materiaalin. Arvostamme yksityisyyttäsi emmekä luovuta sähköpostiosoitteita eteenpäin. 


Ota yhteyttä

*Lähettäessäsi lomakkeen hyväksyt TIETOSUOJASELOSTEEMME.