Mitä on asuntosijoittaminen?

Sijoittaminen on todistetusti todennäköisin keino vaurastumiseen ja
kiinnostuneille onkin tarjolla lukuisia sijoitusvaihtoehtoja. Onnistuneen lopputuloksen kannalta on tärkeää, että sijoittaja tiedostaa ennen päätöstään sijoitusmuotoon liittyvät ominaispiirteet ja ymmärtää, mistä sijoituksen tuotto ja riski muodostuvat.

Asuntosijoittamisen perusidea

Asuntosijoittaminen on helppoa, sillä sen perusteet on nopeasti opittavissa. Perusideana on kasvattaa sijoittajan varallisuutta: tuotto muodostuu
kuukausittain saatavasta vuokratulosta ja mahdollisesta asunnon
arvonnoususta. Sijoitusasunnon hankintaan on mahdollista hyödyntää lainarahoitusta. Tavallisesti ostettavan sijoitusasunnon osakkeita vastaan on mahdollista saada lainaa noin 70–80 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Oikein käytettynä lainarahoitus eli velkavipu parantaa sijoittajan oman pääoman tuottoa ja nopeuttaa vaurastumista.
Sijoitusasunnot tarjoavat järkevästi ja kärsivällisesti toimivalle vakaata ja helposti ennustettavaa kassavirtaa kuukausittain ja tuntuvaa vaurautta pitkällä aikavälillä. Asuntosijoittamisen hyvä puoli moneen muuhun sijoitusmuotoon verrattuna
on, että sijoittajalla on monta tapaa vaikuttaa sijoituksesta saatavaan tuottoon. Asiansa osaava asuntosijoittaja voi esimerkiksi hakea tuottoa myös lyhyellä aikavälillä osta, remontoi ja myy -strategiaa noudattaen. Asuntosijoittamisen perusteisiin pääset tarkemmin tutustumaan lataamalla ilmaisen e-kirjamme Maksimoi Tuotot ja Minimoi Riskit.

(Lataa e-kirja)

Asuntosijoittamisessa tuotto tehdään ostettaessa

Onnistunut kohteen valinta on merkittävä tekijä asuntosijoituksen tuottojen kannalta. Jotta
voi etsiä itselleen sopivia sijoitusasuntoja, pitää ensin tietää mitä on etsimässä. Määritä siis asunnolle sijoituskriteerit, joiden perusteella asuntoja alat etsimään. Sijoituskriteereiksi voi asettaa esimerkiksi tietyt kaupungit ja kaupunginosat, asunnon koko, taloyhtiön ikä ja kunto, asunnon vuokratuotto ja hintahaarukka. Tiedämme kokemuksesta, kuinka vaikeaa voi olla löytää omat sijoituskriteerit täyttäviä ostokohteita. Parhaat ja tuottavimmat sijoitusasunnot kun eivät yleensä ehdi julkisille asuntomarkkinoille, vaan löytävät ostajansa ei-julkisilta markkinoilta. Itselle sopivan sijoitusasunnon etsinnässä maltti on valttia. Ei kannata ostaa tarjolla olevista asunnoista vähiten huonoa, vaikka “ostohousut” olisivat jalassa ja rahoitus kunnossa. Huonon asunnon ostosta liian kovalla hinnalla on vaikea saada positiivista lopputulosta.

Vuokratuotto varmistetaan huolellisella hallinnoinnilla

Sijoitusasunnon omistaminen tarkoittaa samalla vuokranantajana olemista, minkä vuoksi asuntosijoituksen hallinnointi on työläämpää esimerkiksi pörssiosakkeiden omistamiseen verrattuna. Asunnossa, taloyhtiössä tai vuokralaisella saattaa ilmetä aika-ajoin asioita, jotka vaativat vuokranantajan huomiota ja toimenpiteitä. Onneksi sijoitusasuntojen hallinnointi ei kuitenkaan ole monimutkaista työtä, vaan siinä pitkälti riittää huolellisuus ja pieni vaivannäkö.

Asuntosijoittamisessa menestyy näillä eväillä:

1. Perustiedot ja uuden oppiminen
Sijoittajalla on riittävän hyvät tiedot asuntosijoittamisen periaatteista.
2. Sijoitukseen soveltuvan asunnon osto
Sijoittaja osaa ostaa sijoitukseen erinomaisesti soveltuvia asuntoja.
3. Omaisuuden hallinnointi
Sijoittaja hallinnoi omistamiaan sijoitusasuntoja huolellisesti.

Tervetuloa sisäpiiriin

Liittymällä olet mukana sisäpiirissämme ja hyväksyt tietosuojaselosteemme.
Saat välittömästi liittymisesi jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin ja pääset tutustumaan tämän hetkisiin sijoituskohteisiin,
sekä lataamaan ilmaiseksi aineistopankissa olevan materiaalin. Arvostamme yksityisyyttäsi emmekä luovuta sähköpostiosoitteita eteenpäin.


Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, tervetuloa sisäpiiriin!

Kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja painamalla "Liity" olet mukana sisäpiirissämme ja hyväksyt TIETOSUOJASELOSTEEMME
Saat välittömästi liittymisesi jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin ja pääset tutustumaan tämän hetkisiin sijoituskohteisiin,
sekä lataamaan ilmaiseksi aineistopankissa olevan materiaalin. Arvostamme yksityisyyttäsi emmekä luovuta sähköpostiosoitteita eteenpäin. 


Ota yhteyttä

*Lähettäessäsi lomakkeen hyväksyt TIETOSUOJASELOSTEEMME.