Onnistunut rakennushanke

Miten selviän rakennushankkeeni kanssa?

Rakennushankkeen läpivieminen haluttuun lopputulokseen on työläs prosessi, joka vaatii rakennuttamisen ammattilaiseltakin paljon ponnistuksia.

Miksi stressata kaikkien omien kiireiden keskellä itseäsi, kun voit antaa asian osaavalle rakennusalan ammattilaiselle hoidettavaksi ja keskittyä omaan työhösi.

Kun katsot alla olevaa rakennushankkeen kulkukaaviota, saat käsityksen miten paljon tekemistä ja vaateita hankkeen tilaajalta vaaditaan ennen kuin rakennus voidaan ottaa käyttöön. Hankkeen johtaja / rakennuttaja johtaa puolestasi hanketta hänelle määritellyin valtuuksin.  Hankejohtaja edustaa tilaajaa suunnittelijoihin, urakoitsijoihin, viranomaisiin ja muihin rakentamisen osapuoliin ja käyttäjiin nähden. Tilaajan tehtävä on määritellä alustavasti tarvittavat tilat, asettaa taloudelliset tavoitteet, tehdä investointipäätös ja hyväksyä rakennuttajan valmistelemat sopimukset.

Rakennushankkeen kulkukaavio eli prosessi

On kohtuutonta vaatia ja olettaa, että jokainen tilaaja tuntee tai ottaa selville kaikki rakentamiseen liittyvät lakisääteiset velvollisuudet ja rakentamismääräykset. Avuksi kannattaa ottaa rakentamisen ammattilainen eli rakennushankkeen projektijohtaja (rakennuttaja). Rakennuttaja voi hoitaa puolestasi rakennushankkeen johtamistehtävät ja rakennuttamistehtävät tarveselvityksestä aina rakennuksen vastaanottopäätökseen ja takuuaikaan saakka. Hankkeen johtajana rakennuttajan tavoitteena on johtaa projekti niin, että tilaajan investointi toteutuu laadukkaasti, taloudellisesti ja oikea-aikaisesti.

 

 

Pin It